00d0b965

Pengumuman ngeunaan Kompetisi Internasional Perencanaan Konseptual sareng Desain Urban pikeun Hub Stasion Pusat Zhuhai (Hezhou) sareng Daérah Sabudeureunna

1.Ihtisar Proyék

(1) Latar Proyék

Dina Pébruari 2019, Komite Pusat CPC sareng Déwan Nagara ngaluarkeun OutlineRencana Pangwangunan pikeun Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area, nu, eta jelas diusulkeun pikeun ngungkit peran ngarah tina kombinasi kuat Macao-Zhuhai, jeung susunan strategis pikeun Zhuhai jeung Macao ko-konstruksi kutub Macao-Zhuhai of Greater Bay Area.

Dina Juli 2020, étaRencana Pangwangunan Kareta Api Antarkota di Wewengkon Teluk Besar Guangdong-Hong Kong-Macaodisatujuan ku Komisi Pangwangunan sareng Reformasi Nasional.Dina rencana ieu, Zhuhai Central Station (Hezhou) Hub diposisikan salaku salah sahiji hub utama diantara "tilu utama jeung opat hub bantu" di wewengkon basisir kulon Muara Walungan Mutiara, dimana eta bakal nyambung ka sababaraha ruteu tina lalulintas radiating. jaringan kaasup Zhuhai-Zhaoqing HSR, Guangzhou-Zhuhai (Macao) HSR, Shenzhen-Zhuhai Intercity Railway, sahingga ngajadikeun hiji hub penting pikeun Zhuhai jeung Makau pikeun nyambung jeung nagara.

Nepi ka ayeuna, laporan ulikan feasibility tina Zhuhai-Zhaoqing High-speed Railway jeung proyék hub geus réngsé, sarta pangwangunan diperkirakeun dimimitian ku tungtung 2021. Persiapan relevan pikeun Guangzhou-Zhuhai-Macao High-speed Railway geus. Kompetisi Internasional Perencanaan Konseptual sareng Desain Perkotaan pikeun Hub Stasion Pusat Zhuhai (Hezhou) sareng Daérah Sakulilingna direngsekeun ku Pamaréntah Kota Zhuhai, kalayan tujuan pikeun ngalaksanakeun strategis anu langkung saé. nilai Zhuhai Central Station (Hezhou) Hub.

(2) Lokasi Proyék

Zhuhai perenahna di basisir kulon Muara Walungan Mutiara, dimana caket sareng Makau sareng dina jarak 100km jarak lempeng ti Shenzhen, Hong Kong sareng Guangzhou, masing-masing.Lokasina di wewengkon inti teluk jero Greater Bay Area sarta maénkeun peran strategis penting dina integrasi Greater Bay Area.Stasiun Pusat Zhuhai (Hezhou) Hub sareng daérah sakurilingna ("Hubungan sareng Daérah Sabudeureun") aya di daérah tengah Zhuhai, sareng Modaomen Watercourse di wétan, nyanghareupan Zona Kerja Sama Guangdong-Macao di Hengqin di tenggara. , adjoining Hezhou salaku puseur dayeuh prospektif di kidul, sarta Doumen Center na Jinwan Center di kulon.Lokasina di puseur géografis Zhuhai, wewengkon ieu pangsi strategis dina "ngalaksanakeun pangaruh sentral jeung ngalegaan westward" spasi urban Zhuhai, sarta link penting pikeun ngamajukeun ngembangkeun saimbang Zhuhai di wétan jeung kulon.

0128 (2)

Gbr.1 Lokasi Proyék di Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area

0128 (3)

Gbr. 2 Lokasi Proyék di Téritori Zhuhai

(3) Ruang Lingkup Pasanggiri

Lingkup Konvergénsi Perencanaan:ngawengku Hezhou calon puseur kota, Jinwan Center jeung Doumen Center, kalawan legana kurang leuwih 86 km².

Lingkup Perencanaan Konseptual Hub sareng Daérah Sabudeureun:wewengkon 51km² diwengku ku saluran walungan jeung jaringan jalan raya-expressway, ngalegaan ka Modaomen Watercourse di wétan, Niwanmen Watercourse di kulon, Tiansheng Walungan di kalér, sarta Zhuhai Avenue di kidul.

Lingkup Desain Perkotaan Area Hub:wengkuan desain kota terpadu nyertakeun wewengkon 10 nepi ka 20-km² kalawan hub salaku inti sarta ngalegaan ka kalér jeung wétan;museur kana wewengkon hub inti, tim desain bisa delineate sorangan wewengkon 2-3 km² salaku wengkuan desain lengkep.

0128 (4)

Gbr. 3 Planning wengkuan Konvergénsi jeung Planning & Desain wengkuan

2、Tujuan Pasanggiri

Salaku zona ékonomi husus nasional, kota puseur régional jeung kota kutub tina Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area, Zhuhai ayeuna pindah ka arah tujuan pangwangunan jadi kota mega, salajengna enhancing fungsi hub urban, jeung ngagancangkeun paningkatan kakuatan sareng tingkat kota.Kompetisi internasional boga tujuan pikeun solicit "Golden Ideas" sacara global, sarta nurutkeun sarat tina "visi global, standar internasional, fitur Zhuhai has jeung tujuan nu bakal datang-berorientasi", eta bakal difokuskeun accelerating pangwangunan Zhuhai salaku ékonomi husus internasional modern. zone kalawan ciri Cina jaman anyar, hub gateway penting pikeun Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area, kota inti di basisir kulon Mutiara Walungan Mutiara sarta modél ngembangkeun kualitas luhur dina sabuk ékonomi basisir.

Nganalisis pangaruh konstruksi HSR dina ngembangkeun kota Zhuhai urang, nangtukeun positioning strategis hub jeung wewengkon sabudeureun, sarta nangtoskeun hubungan ngembangkeun hub jeung wewengkon sabudeureun kalawan Hezhou calon puseur kota, Jinwan Center na Doumen Center.

Pinuh ngungkit nilai strategis hub HSR, diajar format industri wewengkon hub HSR, ngamajukeun ngembangkeun terpadu kualitas luhur "Stasiun-Industri-Kota", sarta ngagancangkeun aglomerasi rupa faktor.

LaksanakeunRencana Pangwangunan Spasi Konseptual Zhuhai, sarta ngalaksanakeun tata jeung tata susunan nurutkeun struktur organisasi urban "Kota-Kabupatén-Kota Anyar (dasar urban cluster)-Neighborhood".

Sacara sistematis mertimbangkeun sambungan organik HSR jeung angkutan kareta api, jalan kota, jeung angkutan cai, jsb, sarta nempatkeun maju-berorientasi hareup, héjo, hemat energi, efisien jeung merenah sistem transportasi komprehensif.

Dipandu ku prinsip "ékologi sareng karbon rendah, kolaborasi sareng integrasi, kasalametan sareng ketahanan", ngarengsekeun masalah sapertos rupa bumi anu lemah, kakurangan sumber taneuh, sareng résiko banjir tinggi, jsb., sareng ngamajukeun manajemén kota anu tahan banting. jeung strategi kontrol.

Ngamangpaatkeun kasang tukang ékologis alam anu saé, leres-leres nungkulan ségméntasi kota anu disababkeun ku walungan sareng jaringan cai, jaringan viaduct, sareng jaringan garis tegangan tinggi, sareng sajabana, sareng ngawangun pola panyalindungan ékologis anu kontinyu, lengkep sareng sistematis sareng ruang terbuka, pikeun nyiptakeun a gaya diulas gateway bentang waterfront.

Leres nungkulan hubungan antara pangwangunan jangka pondok sareng jangka panjang, sareng dina kombinasi sareng tahapan konstruksi HSR, ngalaksanakeun susunan sadayana dina tahapan konstruksi terpadu antara HSR sareng kota.

3、Eusi Pasanggiri

(1) Perencanaan Konseptual (51km²)

Perencanaan konseptual kedah pinuh mertimbangkeun hubungan sareng unggal pusat dina wengkuan konvergénsi perencanaan 86km², sareng ngabales eusi sapertos posisi rencana, perenah fungsional, kontrol skala, angkutan komprehensif, perencanaan fasilitas, gaya sareng fitur, sareng konstruksi bertahap, jsb. ., ngaliwatan panalungtikan ngeunaan pola spasial urban, ngembangkeun industri ngagabung jeung sambungan angkutan komprehensif.Jero tata na kedah nyumponan sarat anu saluyu sareng perencanaan kabupaten.

(2) Desain Urban

1. Desain Kota Terpadu (10-20km²)

Dina kombinasi jeung tata konseptual jeung hub salaku inti, nyiapkeun skéma desain urban pikeun aréa 10-20km² sakumaha ditémbongkeun dina Gbr. 3, "Perencanaan Lingkup Konvergénsi sarta Planning & Desain Lingkup".Desain urban kedah difokuskeun skala konstruksi, bentuk spasi, organisasi lalulintas sarta inténsitas pangwangunan, jsb.anu jero detailing bakal ngahontal jero desain lengkep konseptual.

2. Desain Perkotaan Detil (2-3km²)

Dumasar kana rarancang kota terpadu, tim desain kudu delineate wewengkon 2-3 km² di wewengkon hub inti pikeun ngalaksanakeun desain kota lengkep,nu bakal ngahontal jero pituduh nu drafting rencana pangaturan.

4、Organisasi

Kompetisi internasional ieu bakal diayakeun di Zhuhai Public Resources Trading Center (Website: http://ggzy.zhuhai.gov.cn), kalebet tilu tahapan, nyaéta, Panawaran (sarupa sareng tahap prequalification dina kompetisi biasa), negosiasi kalapa ( sarupa jeung tahap desain dina kompetisi biasa), sarta integrasi & detailing.

Kompetisi internasional ieu mangrupa solicitation kabuka pikeun ngarancang tim ti sakuliah dunya.Dina tahap Panawaran (sarupa jeung tahap prakualifikasi dina kompetisi biasa), 6 tim desain bakal dipilih ti sadaya bidders (kaasup konsorsium, sarua di handap) pikeun ilubiung dina negosiasi kalapa tahap saterusna (sarupa jeung tahap desain dina kompetisi biasa. ).Dina tahap negosiasi kalapa, usulan desain anu dikintunkeun ku 6 tim anu kapilih bakal dievaluasi sareng rengking.Tien Juara kahiji bakal diperyogikeun pikeun ngahijikeun skéma konseptual kalayan bantosan unit jasa téknis sateuacan ngirimkeun ka Host pikeun ditampi.

Host bakal ngatur 1-3 bengkel saatosna, sareng tilu tim desain anu paling luhur kedah ngirim kapala desainer pikeun ngahadiran bengkel ieu (anu anu dikonfirmasi kapangaruhan ku pandémik COVID-19 tiasa ilubiung online) sedengkeun Host moal mayar naon waé. waragad konsultasi pikeun aranjeunna.

5、Kelayakan

1. Firms desain domestik jeung internasional bisa ngadaptarkeun kompetisi ieu, tunduk kana euweuh larangan dina kualifikasi, sarta konsorsium wilujeng sumping;

Partisipasi 2.Joint tim desain beredar di sagala rupa disiplin didorong.Prioritas bakal dipasihkeun ka konsorsium anu kalebet disiplin ieu sapertos perencanaan kota, arsitéktur, sareng transportasi, jsb.

3.Unggal konsorsium teu kudu leuwih ti 4 anggota.Taya anggota konsorsium nu diwenangkeun pikeun ngadaptar dua kali pikeun kompetisi sorangan atawa dina nami konsorsium sejen.Palanggaran aturan ieu bakal dianggap sah;

4.The anggota kudu asup hiji perjangjian konsorsium éféktif légal, nu wajib nangtukeun division gawé antara anggota;

5.Priority bakal dibikeun ka tim desain kalawan pangalaman design praktis euyeub tur kasus suksés di wewengkon hub urban atawa desain urban wewengkon inti urban;

6. Partisipasi ku hiji individu atawa tim individu teu ditarima.

6、Pendaptaran

Dina kompetisi ieu, pihak ngarah tina konsorsium wajib ngalebetkeun dokumén Panawaran éléktronik pikeun nawar pikeun proyék ieu ngaliwatan "website of Zhuhai Public Resources Trading Center (http://ggzy.zhuhai.gov.cn/)".Dokumén Panawaran kedah kalebet tilu bagian, nyaéta, dokumén kualifikasi, dokumén panawaran téknis (nyaéta, proposal konsép), sareng dokumén prestasi & kiridit.Sarat maranéhanana nyaéta kieu:

(1) Dokumén kualifikasikudu ngawengku bahan handap:

1) Bukti KTP perwakilan hukum (atanapi jalma anu otorisasi pikeun nyandak kaputusan perusahaan luar negeri), sareng sertipikat perwakilan hukum (atanapi surat otorisasi pikeun nyandak kaputusan perusahaan luar negeri);

2) Lisénsi Usaha (Penawar Daratan wajib nyayogikeun salinan warna-scan tina duplikat lisénsi bisnis jalma hukum perusahaan anu dikaluarkeun ku departemen administrasi industri sareng perdagangan, sareng panawar luar negeri kedah nyayogikeun salinan sertipikat pendaptaran bisnis anu discan warna. .);

3) Kasapukan konsorsium (upami gaduh);

4) Surat komitmen pikeun ngalamar;

5) Salaku tambahan, panawar domestik (atanapi anggota domestik konsorsium) kedah ngalebetkeun inpormasi jalma anu discredited (tiasa laporan kiridit diunduh tina Credit China [http://www.creditchina.gov.cn/]), laporan kiridit valid (atawa catetan kiridit) jeung laporan kiridit bank (laporan kiridit [atawa catetan kiridit] bisa jadi hiji diundeur ti website of Credit China; laporan kiridit bank bisa jadi hiji dicitak ku bank mana akun pausahaan. dibuka).

(2) Dokumén panawaran téknis(ie proposal konsép): aranjeunna bakal dikintunkeun ku tim desain nurutkeun sarat tina dokumén relevan sarta tabel elemen review teknis.Dina proposal konsép, téks sareng gambar tiasa dilebetkeun, sareng pamahaman proyék kedah dijelaskeun;masalah konci, kitu ogé titik penting jeung hésé kudu diidentifikasi, jeung gagasan awal, pikiran atawa kasus referable kudu diajukan;staf teknis ti tim desain bakal disadiakeun;jeung métode, ukuran atawa prosés desain pikeun ngurangan dampak wabah on rarancang kudu dipedar.Di antara eusi ieu, bagian tina elaborating pamahaman proyék, ngaidentipikasi isu konci na titik hésé, sarta ngajukeun gagasan awal, pikiran atawa kasus referable, kudu aya dina 10 kaca dina total (single-sisi, dina ukuran A3);jeung bagian tina presenting tim teknis jeung ngajéntrékeun métode, ukuran, atawa prosés desain pikeun ngurangan dampak wabah on desain, kudu aya dina 20 kaca dina total (single-sisi, dina ukuran A3);Ku kituna, total panjangna kudu aya dina 30 kaca (single-side, dina ukuran A3) (teu kaasup hareup, panutup tukang jeung daptar eusi).

(3) Dokumén prestasi sareng kiriditkudu ngawengku bahan handap:

1) Pangalaman proyék anu sami (pangalaman proyék baheula anu sami sareng proyék ieu; bahan pendukung, sapertos halaman konci kontrak atanapi dokumén hasil, jsb., kedah disayogikeun; henteu langkung ti 5 proyék);

2) Pangalaman proyék perwakilan anu sanés (pangalaman proyék perwakilan anu sanés tina panawar; bahan pendukung, sapertos halaman konci kontrak atanapi dokumén hasil, jsb., kedah disayogikeun; henteu langkung ti 5 proyék);

3) Panghargaan anu dimeunangkeun ku perusahaan (panghargaan anu dimeunangkeun ku panawar dina taun-taun ayeuna, sareng bahan pendukung sapertos sertipikat pangajén kedah disayogikeun; henteu langkung ti 5 panghargaan; aranjeunna ngan ukur panghargaan desain kota pikeun daérah hub urban atanapi inti kota. wewengkon).

7、Jadwal (Samentara)

Jadwalna nyaéta kieu:

0128 (1)

Catetan: Jadwal di luhur diterapkeun dina Waktos Beijing.Host ngagaduhan hak pikeun ngarobih agenda.

8、Biaya patali

(1)Biaya anu aya hubunganana (kaasup pajeg) tina kompetisi internasional ieu nyaéta kieu:

tempat kahiji:tiasa nampi bonus desain RMB Opat Juta Yuan (¥4,000,000), sareng biaya detil desain sareng integrasi RMB Hiji Juta Lima Ratus Rébu Yuan (¥1,500,000);

Tempat kadua:tiasa nampi bonus desain RMB Tilu Juta Yuan (¥3,000,000);

tempat katilu:tiasa nampi bonus desain RMB Dua Juta Yuan (¥2,000,000);

Tempat kaopat dugi ka genep:Masing-masing tiasa nampi bonus desain RMB Hiji Juta Lima Ratus Rébu Yuan (¥1,500,000).

(2) Biaya Agén Panawaran:genep winners wajib mayar fee agén ka agén Panawaran dina 20 poé gawé sanggeus nawar unggul pengumuman dileupaskeun.Juara kahiji bakal mayar RMB Opat Puluh Salapan Rébu Dua Ratus Lima Puluh Yuan (¥49,250.00);juara kadua bakal mayar RMB Tilu Puluh Sarébu Yuan (¥31,000.00);juara katilu bakal mayar RMB Dua Puluh Tilu Rébu Yuan (¥23,000,00);sareng juara kaopat dugi ka genep kedah mayar RMB Sembilan Belas Rébu Yuan (¥19,000.00).

(3)Syarat pamayaran:Host bakal mayar bonus anu saluyu ka unggal tim desain anu kadaptar dina 30 dinten saatos kontrak ditandatanganan.Nalika juara kahiji ngalengkepan detailing sareng integrasi, biaya desain detailing sareng integrasi bakal dibayar dina 30 dinten saatos kiriman disatujuan ku Host.Nalika ngalamar pamayaran, tim desain kedah ngalebetkeun formulir konfirmasi jadwal proyék anu dikonfirmasi ku sadaya pihak anu aya hubunganana, aplikasi pamayaran, sareng invoice anu sah kalayan jumlah RRC anu sami ka Host.Host ngan bakal mayar waragad pikeun anggota domestik konsorsium dina RMB.

9、Panyatur

Host: Biro Sumberdaya Alam Kota Zhuhai

Rojongan Téknis: Zhuhai Institute of Urban Planning & Desain

Shenzhen Urban Angkutan Planning Center Co., Ltd.

Organisasi & Planning: Benecus Consultancy Limited

Agen Panawaran: Zhuhai Bahan Panawaran Co., Ltd.

10、Panyingkepan Inpormasi & Kontak

Sadaya inpormasi anu relevan ngeunaan kompetisi ieu tunduk kana anu diumumkeun dina halaman wéb resmi Zhuhai Public Resources Trading Center (http://ggzy.zhuhai.gov.cn/).

(https://www.szdesigncenter.org), ABBS(https://www.abbs.com.cn/)

Situs web promosi:

Pusat Desain Shenzhen (https://www.szdesigncenter.org), ABBS (https://www.abbs.com.cn/)

Hotline Pananya:

Tuan Zhang +86 136 3160 0111

Bapak Chang +86 189 2808 9695

Cik Zhou +86 132 6557 2115

Bapak Rao +86 139 2694 7573

Email: zhuhaiHZ@qq.com 

Tim desain anu kabetot dina kompetisi ieu mangga ngadaptar, ngalengkepan informasi relevan, sarta muka fungsi Panawaran proyék konstruksi sateuacanna dina ramatloka Zhuhai Public Resources Trading Center (http://ggzy.zhuhai.gov.cn/).Pihak ngarah (awak utama) tina konsorsium wajib ngalamar tur meunangkeun sertipikat digital CA pikeun ramatloka Zhuhai Public Resources Trading Center saméméh deadline Panawaran, guna unggah dokumén Panawaran sarta ngalaksanakeun operasi relevan.

Sadaya inpo di luhur tunduk kana anu dikaluarkeun ku Zhuhai Public Resources Trading Center (http://ggzy.zhuhai.gov.cn/).

waktos pos: Dec-08-2021

Ninggalkeun Pesen Anjeun