00d0b965

Stasion karéta Saint-Denis Pleyel Emblematic ku Kengo Kuma & Associates

Puseur kota anyar
rarancang: KENGO KUMA AND ASSOCIATES
Lokasi: Perancis
Jenis: Arsitéktur
Bahan: Tembok Tirai Kaca
Tag: Paris
Kategori: Transportasi Stasion Métro Arsitéktur Pubilc

Kengo Kuma & Associates meunang hadiah kahiji pikeun kompetisi "Stasiun Karéta Emblematic Saint-Denis Pleyel" di Saint-Denis, Perancis.

pintonan umum
gambar1
Stasion karéta bakal janten batu munggaran pikeun proyék urban global anu bakal datang di situs Saint-Denis Pleyel.Éta bakal ngamungkinkeun situs sareng kota pikeun ningkatkeun skala métropolitan sacara signifikan.Proyék ieu dirarancang salaku kasempetan unik pikeun muka distrik ku cara ngahubungkeun dua sisi kota ngaliwatan jaringan karéta api ageung tina stasiun Parisian North.Stasion éta janten penyuluhan ruang publik dina sababaraha tingkatan.Sababaraha tingkat dituluykeun dina spiral, jadi stasion boga fungsi salaku kompléks nu brings di jalan dina lapisan vertikal.Pigura baja nu membangkitkan lagu rail dipaké dina témbok curtain tur loba bagian séjén tina struktur, pikeun ngantebkeun petikan waktu jeung sajarah.Pendekatan ieu bakal ngajantenkeun jalma-jalma sadar yén stasion éta milikna sareng masihan aranjeunna ngaliwat anu pikaresepeun unggal dinten, dihubungkeun sareng jaringan kota.

panempoan hawa - volume spiral
gambar2
perspéktif sectional - jalan nangtung
gambar3
Ngaliwatan runtuyan spasi multi-indrawi, gerakan metropolitan poean stres bakal robah jadi pangalaman kabuka sarta interaktif.Tina proyék ieu, éta stasion bakal janten pusat kota énggal, sareng program pelengkapna bakal nyababkeun dimensi sosial sareng budaya anu dinamis ka kacamatan Pleyel.

rohangan interiorgambar4
Pamekar: Société du Grand Paris
Situs: Saint-Denis - Paris, Perancis
Pamakéan utama: Stasion karéta utama "Grand Paris", toko, perpustakaan multimedia, pusat bisnis
Total aréa lanté: 45 000 m2
Jangkungna: 5 tingkat di luhur taneuh sareng 4 di handap
Juru Ukur Kuantitas : LTA
Desain bentang: AC&T Paysage
Desain kilat: 8'18''
Akustik: PEUTZ & Associés
Kelestarian: AIA Studio Environnement
Insinyur fasad: RFR
Konsultan Kaamanan/Seuneu : VULCANEO

Sumberdaya:https://www.gooood.cn/saint-denis-pley-emblematic-train-station-by-kengo-kuma-associates.htm

waktos pos: Jun-24-2022

Ninggalkeun Pesen Anjeun